Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

Kurs carvingu i tradycyjnej kuchni polskiej

 

Uczestnicy drugiej edycji projektu „Wspólnymi siłami na czesko-polski rynek pracy” wzięli udział w kursach carvingu i tradycyjnej kuchni polskiej. Kursy odbyły się w dwóch terminach 10.06 -14.06.2019 oraz 07.10-11.10.2019. W każdym terminie udział brało 10 uczniów z ZSZ nr 4 w Opolu oraz 10 uczniów z HoteloveskolyVincenzePriessnitze z Jesenika. Na kursie carvingu uczyli się podstawowych metod rzeźbienia w warzywach i owocach oraz układania z nich kompozycji do dekoracji stołów. Podczas kursu tradycyjnej kuchni polskiej nie zabrakło potraw takich jak kaszanka w jabłku, gołąbki, pierogi, barszcz z uszkami oraz tradycyjnej potrawy śląskiej rolady z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

CWAG Włącz duży kontrast