Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

Kurs carvingu i tradycyjnej kuchni polskiej (25.04 -29.04.2022 oraz 23.05 -27.05. 2022)

 

Uczestnicy trzeciej edycji projektu „Wspólnymi siłami na czesko-polski rynek pracy” biorą udział w kursach carvingu i tradycyjnej kuchni polskiej. Kursy odbywają się w dwóch terminach 25.04 -29.04.2022 oraz 23.05 -27.05. 2022. W każdym terminie udział bierze 10 uczniów z ZSZ nr 4 w Opolu oraz 10 uczniów z HoteloveskolyVincenzePriessnitze z Jesenika. Na kursie carvinguuczestnicy poznają podstawowe metod rzeźbienia w warzywach i owocach oraz układania z nich kompozycji do dekoracji stołów. Podczas kursu tradycyjnej kuchni polskiej królowały pierogi w 4 odsłonach oraz gołąbki, kaszanka w jabłku. Uczestnicy przygotowali też tradycyjne polskie zupy. Fotorelacja:

https://www.facebook.com/214863362583054/posts/1173732270029487/

 

 

 

 

 

CWAG Włącz duży kontrast