Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

Kurs kuchni czeskiej i barmański

 

Spotkanie na kursie w Jeseníku odbyło się w dwóch terminach 30.05- 3.06.2022 i 6.06-10.06.2022. Uczestnicy projektu Wspólnymi siłami na czesko-polski rynek pracy spotkali się na kursie tradycyjnej kuchni czeskiej w Hotelové škole Vincenze Priessnitze. Kurs trwał od 30.05-31.05.2022 oraz 6.06-7.06.2022, uczestnicy przygotowali między innymi tradycyjną omáčku svíčkovou na smetaně, Karlovarský knedlik, bramborovou polévku .

Natomiast o zawodzie barmana, wyposażeniu baru oraz podstawowych technikach miksologicznych uczestnicy projektu uczyli się na kursie barmańskim od 01.06 do 03.06.2022 i od 8.06-10.06.2022

Na zakończenie kursu barmańskiego uczestnicy musieli przygotować drinka za pomocą określonych przez prowadzących naczyń oraz składników w odpowiednich proporcjach. Wszyscy poradzili sobie z tym zadaniem i otrzymali certyfikaty.

 

Fotorelacja z kursów:

https://www.facebook.com/people/Projekt-Cz-Pl/100068501058015/

 

OFERTA EDUKACYJNA DLA MŁODZIEŻY

CWAG Włącz duży kontrast